De casa învăţătorului dai mergând la deal, pe un drumeag accidentat, de pământ acoperit cu pietriş, care se strecoară printre păşuni, livezi şi zăvoaie. El porneşte din şoseaua principală a văii, merge către miazăzi şi urcă în deal. Risipit printre colinele care se adună între Tigveni şi Curtea de Argeş, locul este unul izolat. La dreapta drumului, către sud, pe partea unde este aşezată şi casa, se întind către vale Tigvenii. Casa răsare dintre copacii din grădină şi este a doua gospodărie ce-ţi apare în drum, cum intri în sat. Îţi reţine atenţia prin albul simplu, dar elegant, al tencuielii, forma compactă, arcadele trilobate ale pridvorului şi o frumoasă cornişă cu brâu compus din trei fire împletite, denticuli mici şi mijloc vopsit galben.
Poveştile sătenilor îl pomenesc pe învăţător cu un soi de nostalgie amestecată cu respect: le-a fost dascăl şi lor, dar şi altor generaţii mai dinapoi. Azi casa şcolii e pustie şi neîngrijită. Şi-a pierdut ferestrele. Nici casa învăţătorului nu mai este locuită şi peste ea se vede că au trecut mulţi ani de singurătate.
Petre Gorunescu, originar de pe Valea Vâlsanului şi venetíc în partea locului, a luat de soţie o fată din neamul cel mare al Doneştilor şi şi-a durat casa în Blaju, după război. Ţineau o casă înstărită şi au avut trei băieţi. Mai la deal, tot pe terenul lor şi în dreptul primei răscruci, se afla odaia îngrijitorului.